Join the YKS community







Koi Health - Health & Parasite info

Ongoing problems, please help jak_jones 2:23pm Sunday 4th Jul [open all]
RE: Ongoing problems, please help big h 6:23am Monday 5th Jul
RE: Ongoing problems, please help 14TB 11:45pm Monday 5th Jul
RE: Ongoing problems, please help RoyH 7:26am Tuesday 6th Jul
RE: Ongoing problems, please help jak_jones 11:28am Thursday 8th Jul
RE: Ongoing problems, please help jak_jones 9:56pm Sunday 1st Aug
RE: Ongoing problems, please help Phoenix17 7:33am Monday 17th Jul

jak_jones"Ongoing problems, please help" 2:23pm Sunday 4th Jul


joined: 26th Apr 03
last here: 11:40pm Today
posts: 208
from: Sheffield

Hello
I am having ongoing problems with my pond which have been going on now for around 6 weeks. Fish flashing on the bottom drain and pond sides and some red areas along the dorsal fin and in the tail fin. At first I had some Nitrites in my water so I did a water change and cut feeding. The flashing continued though and I found some fins dibilitating with rot. I have scrapped them all till I'm blue in the face multiple times and have only found what I thought was Chilodonella once. I treated with Acriflavin powder and salt and it seemed to perk them up but within a week or so the flashing started again. All feeding was stopped at the start of the treatment so when I tested my water everything was fine inc no Nitrites. When they had been flashing again I then treated by salting up to 0.9%, left for 7 days and then reduced to 0.6% for another 7 days(I did some scrapes again and again found nothing). I did leave the salt at 0.6% a little longer for 9 days but I then had a fish jump out of the pond yesterday and a Showa is looking quite dibilitated with mucus build up and fin rot in the tail fin I changed the water yesterday so it should now be salt free. They seem ok but I'm worried about major bacterial problems. Is there anyone knowledgable in the Hillsborough area of Sheffield willing to come and have a look and see what I'm doing wrong as I'm a bit at my wits end, it would be hugely appreciated I have some pics but the uploader wouldn't load them up. Thanks for any help and advice.

Craig


Back to Topics




©2024 The Yorkshire Koi Society | Terms and Conditions | webmaster tonyw | graphics dave_norm_smith